Trion går samman och planerar för flytt

Hannes Gruber, Chad Paton och Anders Kvist samlar sina varumärken i företaget Molecule. Foto: Privat.

Samarbetet har funnits där en längre tid. Men nu är det dags att bilda eget gemensamt bolag för de tre Malmöbryggerierna. Dessutom planerar man för en flytt.

 

Det är Nerdbrewing, Chad Beer och Elmeleven som samlas under företagsnamnet Molecule, där deras tre varumärken ska leva vidare.

– Det har varit så här i realiteten i något år, men nu skapar vi ett nytt företag, säger Hannes Gruber på Nerdbrewing.

Nerdbrewing och Chad Beer har jobbat ihop sedan 2017 och även Elmeleven har varit med i över ett år. Nu stärker alla tre sitt samarbete ytterligare. Varumärket Lilla Ölfabriken behålls av Patrik Persson.

Inledningsvis kommer Anders Kvist från Elmeleven och Chad Paton att jobba heltid med bryggandet och Hannes Gruber fortsätter att där jobba en dag i veckan. Med det nya företaget klart tittar man även på en flytt och då kan det bli så att man flyttar utanför Malmö. I dagsläget pågår förhandlingar om en större lokal.

– Det blir öppnare och högre i tak och det ger oss plats för att expandera. Vi har precis köpt en ny tank på 1000 liter men nu går det inte att få in mer utrustning i den nuvarande lokalen, säger Gruber.

Med den nya tanken har man en jäsningskapacitet på 9500 liter och på sikt kan det även bli aktuellt att byta ut det egenbyggda bryggverket på cirka 1500 liter, men först och främst kommer fler (och större) jästankar att prioriteras.

– Vi fortsätter på en lagom försiktig väg och expanderar långsamt, säger Gruber.