Robert fixar kalender med bara svenska öl

Robert Andersson har skapat en julkalender med 24 svenska öl. Foto: Privat.

24 svenska öl från lika många bryggerier. Det är Roberts Andersson sätt att skapa en julkalender som hjälper svenska ölproducenter.

Kalendern får den intresserade plocka ihop själv via beställningar på Systembolaget, och Andersson hoppas på stort intresse.

– Det här är inget jag tjänar på och man kan köpa så många öl som man själv vill dricka, Andersson, som kommer att följa upp kalendern via sin kanal Folk & Öl.

Varje dag ska det publiceras en kort klipp med en beskrivning av varje öl, och framför allt beskriva stilarna. Det handlar nämligen dessutom om 24 olika ölstilar som valts ut.

– Jag har fått bra respons från folk som vill vara med. Det var inte jättesvårt att hitta 24 olika ölstilar, men jag vill också att det ska vara bra öl som är med i kalendern.

Hela listan på öl till kalendern kan du hitta här, men vi kan avslöja hur det börjar. 1 december är det Oppigårds Golden Ale som är först ut och det finns en anledning till det.

– Den är min favorit bland ölen så den får vara först. Det är på ett sätt ett enkelt öl men den är alltid så jäkla stabil, säger Andersson.