Systembolagets nya regler inför påsk

Systembolaget ändrar sina regler inför påsken, när man väntar sig fler besökare än vanligt. Foto: Systembolaget.

Den här veckan lär det vara fler besökare än vanligt hos Systembolaget. Då ändrar man reglerna för att kunna följa de rekommendationer som gäller i samhället.

Under de senaste veckorna har vi i flera artiklar berättat om Systembolagets verksamhet i corona-tider. Försäljningen har ökat, men det har också handlat om stängda butiker på grund av personalbrist och möjligheten att kunna beställa lokala öl har varit ifrågasatt.

Under påskveckan lär trycket öka i butikerna och då ändrar Systembolaget på flera regler för att hantera kunderna. Bland annat blir det tal om att slussa in folk i butiken när trycket är stort.

– När vi behöver slussa beror helt på kundtillströmning och butikernas storlek, idag sker det troligen i hälften av våra butiker vid något tillfälle. Under påskveckan blir det i fler butiker, säger Therese Elmgren på Systembolagets pressavdelning.

Planen med slussningen är förstå att inte ha för många besökare i butiken samtidigt.

En annan ny regel blir att det ska vara max tre till fem personer i varje kassa. Där ska dessutom ett avstånd hållas till andra kunder och det jobbas just nu med att sätta upp markeringar för var kunder ska stå när de köar.

– Vid slussning kommer butiksmedarbetare att stå vid entrén och förklara för kunderna varför vi gör det här och hur det fungerar, menar Elmgren.

Risken med slussningen är att det i stället blir kö utanför butiken, och det är inte heller tillåtet enligt Folkhälsomyndigetens riktlinjer.

– Hur köer utanför butiken hanteras kan variera, beroende på att det ser olika ut utanför våra butiker.

 

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Systembolagets nya regler inför påsk

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer