Åtal för alkohol till ”bröllop för 2000”

Enligt de åtalade männen är de upphittade lapparna inte inköpslistor, och alkoholen var avsedd för bröllop. Foto: Montage/ Bilder från Tullverket.

De båda männen stoppades med bland annat 1500 liter öl i lasten och nu väntar åtal. Men männen hävdar att öl var till ett bröllop med 2000 gäster.

Männen hör hemma i Eskilstuna kommun men stoppades av Tullen i Helsingborg med en släpvagn fullastad med öl, vin och sprit.

1576,08 liter öl, 340,56 liter cider, 48,75 liter vin och 34,1 liter sprit tog man om hand och nu har det väckts åtal mot männen.

Men i förhör har de båda männen haft förklaringar till att de köpt så mycket alkohol.

Det ska nämligen, enligt Eskilstuna-Kuriren, ha varit alkohol som ska ha varit till flera olika bröllop. En av de nu åtalade mannen hävdar att han själv skulle gifta sig och att han räknat med att ha 2000 gäster på bröllopet.

Mannen ville dock inte blanda in sin blivande fru i något förhör och kunde inte uppge hennes telefonnummer. I ett senare förhör konstaterades att bröllopet var inställt för att kvinnan inte svarat ja när mannen friade.

Tullen hittade flera lappar som liknade inköpslistor i männens bil, men de båda nekar även till att listorna var sådana listor.

Att den yngre mannen tagit emot 56 000 kronor via olika swishbetalningar förklaradesmed att han sålt möbler, bilar eller bildelar.

Nu återstår att se vad tingsrätten gör för bedömning av fallet.