Stoutfest i kyrkan – Omnipollos första TTO

Henok Fentie är glad över att kunna välkomna 3 Sons till kyrkan i Sundbyberg. Foto: Montage.

På tisdag är det dags för premiär för tap takeover i Omnipollos kyrka i Sundbyberg. Gästerna den första kvällen kommer från ett av världens mest hyllade bryggerier.

3 Sons hör hemma strax norr om Miami Florida och är ett bryggeri som hyllades redan innan de hade sin egen anläggning.

Beernews var där på besök precis när man hade börjat brygga öl och framgångarna har bara fortsatt.

Corey Artanis, en av grundarna, kommer till Omnipollo för att vara med på detta ölevenemang på tisdag. Under hösten har Omnipollo öppnat sitt eget taproom i den kyrka i Sundbyberg där man också brygger öl.

– Jag träffade Corey för fyra år sedan på Hunahpu Day i Florida och blev golvad av hans öl. Framför allt de mörka ölen, säger Henok Fentie.

Det blir förstås flera olika öl från Floridabryggeriet, men framför allt vill Henok Fentie lyfta fram det öl man gjort tillsammans med 3 Sons. Det kommer nu till Sundbyberg.

– Det visade sig att beundran var ömsesidig och vi har jobbat på flera olika samarbeten sedan dess. Det absolut mest exklusiva samarbete släpps nu på tisdag i kyrkan tillsammans med en helt otrolig lista andra öl. Corey kommer att vara på plats på tisdag i kyrkan för att jobba på vårt senaste samarbete och presentera sina öl för nyfikna gäster. Det känns fantastisk att detta blir kyrkans första tap takover, säger Fentie.

Ölet som släpps har en imperial stout. Det har inte det kortaste ölnamnet och den mesta informationen finns i namnet.

Ölet heter nämligen. 3 Sons × Omnipollo Noa JBM 35 – 20 Month Prichard’s Double Chocolate Bourbon Barrel Aged Imperial Stout With Coconut Roasted Pecans Cacao Nibs and Jamaican Blue Mountain Coffee.