3 Sons hyllas stort redan inför premiären

Bildspel

Bild 1 av 4

Det var fullt upp i bryggeriet när Beernews hälsade på. Bland annat skulle en ny imperial stout etiketteras.

 

På Untappd är de världens högst rankade ölproducent. Snart har de dessutom sitt eget bryggeri och tap room. Vi hälsade på hos hyllade 3 Sons Brewing Co.

Vissa bryggerier har en förmåga att verkligen lyckas från start. 3 Sons är definitivt ett bevis för det. Bakom tre stycken mjödtillverkare har de allra höst snittbetyg på Untappd.

I skrivande stund är snittet på deras 128 olika öl hela 4,448.

– Folk älskar verkligen våra öl, och Corey gör fantastiska stouts, säger Luis Quinones på bryggeriet.

Corey heter Artanis i efternamn och är huvudbryggare. Under den tid som 3 Sons sålt öl kommersiellt har bryggningen skett hos andra bryggerier.

Men nu närmar sig premiären för både eget bryggeri och eget tap room.

– Vi hoppas på att brygga när som helst nu, och vårt tap room ska öppna inom en månad. Det är klart att vi känner en press efter alla bra betyg, men samtidigt har vi det hellre så än tvärtom, säger Corey Artanis.

När Beernews är på plats pågår full verksamhet med att färdigställa såväl bryggeriet som deras tap room. Bryggverket är på 2000 liter och där ske det bryggas en hel del olika öl. I deras tap room finns ett välutrustat kök men också en pizzaugn så att gästerna ska kunna kombinera mat med öl.

– Vi ska ha ett brett spektra och det blir inte bara imperial stouts. Vi räknar med att sälja en hel del öl i vårt tap room, och dessutom nå ut till lokala krogar, säger Quinones.

Bryggeriet ligger i Dania Beach, cirka en halvtimmas bilfärd norrut från centrala Miami. Där kommer det garanterat att vara ett stort intresse är allt är igång.

– Vi ha faktiskt haft tillgång till den här lokalen i tre år, så vi har verkligen väntat. Det ska bli kul att komma igång, säger Luis Quinones innan han måste rusa vidare för att jobba vidare med etikettering av öl för hand, installation av bryggverk och de sista detaljerna med baren. Mycket att göra, men ingen tvivlar på att det är värt jobbet.

– Det blir nog en hel del folk här när vi har premiär, säger Quinones.