Stödöl drar in över 30000 kronor till Haket

31 248 kronor har Bearded Rabbits stödöl dragit in till Cattis och de andra på Haket. Foto: Montage

Bearded Rabbits stödöl för Haket, Kudos Stout, har nu samlat in över 30 000 kronor till Göteborgskrogen.

Den är nästan slut nu, enligt Fredrik Gustavsson på Bearded Rabbit finns det bara ett 50-tal av stödölet Kudos kvar på Systembolagets butikshyllor.

– Sen har vi tre lådor kvar som vi inte kommer att skicka till Systembolaget. Vi kanske ger dem till Haket eller tar med dem till Porterfestivalen, säger han.

Till dags dato har det blivit 31 248 kronor i vinst på ölen som ska skeppas till Haket.

– Vi väntar till försäljningen är klar. Vi kollade med Haket så att det inte var akut och sen är vi tvungna att se till att det sköts på ett korrekt sätt mellan företagen så att det inte blir nåt strul.

Han är nöjd med den feedback som kommit in. Det har varit många positiva reaktioner.

– Just att det finns lite i humle i den och att det är en vanlig stout utan smaksättning. Sen finns det säkert de som sätter högre betyg för att de vet vad det handlar om.

Priset, 100 kronor, är ganska högt och en del har reagerat på det.

– Om man tittar på Untappd så har en del skrivit att den är väldans dyr, men då är det ofta varit nån kompis som skålat och sagt att vinsten går till Haket, det gick ju inte med lätthet att kommunicera på burken, säger Fredrik Gustavsson och anspelar bland annat på det faktum att Systembolaget trilskades och vägrade att låta ölen heta For the Love of Haket.

På Bearded Rabbit i Floda har annars mycket handlat om produktionen i sommar. En ny tank har tillkommit och även en ny burklina, vilket vi skrev om i våras.

– Jag tror att vi kommer att hamna på 25 000 liter per år nu. Jag gick ner till 80 procent på mitt vanliga jobb i början av året för att kunna arbeta en dag i veckan här. Jag hoppas kunna ta ytterligare ett sånt steg i höst och sen igen i början av nästa år.

– Men mitt vanliga jobb som utvecklare är också roligt och vi har en deltidsanställd nu också och vill rampa upp honom nu också och inte bara min egen tid, så att han kanske kan få en halvtid.

Han berättar att deras Floda Pilsner säljer riktigt bra lokalt i Lerum nu, ett namn som har betydligt mer lokal prägel än bryggerinamnet Bearded Rabbit.

– Det är både bra och dåligt att ha lokala namn på bryggeriet. Men vi kan ha roliga produkter som kan knyta an istället.

– Vi lanserar även Bröl på Systembolaget i oktober. Det är ett öl som hittills bara sålts på restaurangen här och är gjort med en tredjedel bröd från bageriet.