Bearded Rabbit satsar efter bra år

Fredrik Gustavsson och Therese Mortensen på Bearded Rabbit satsar på såväl jästankar som ny burkningslina. Foto: Peter Lindh

Bearded Rabbit satsar nu på att öka produktionen genom att både investera och anställa.

Bearded Rabbit i Floda har länge drivits som ett fritidsprojekt av paret Fredrik Gustavsson och Therese Mortensen, med hjälp av familj och vänner. Nu anställs hembryggaren Victor Berglund på deltid för att assistera vid buteljering och transporter samtidigt som Fredrik Gustavsson tar tjänsteledigt för att jobba mer på bryggeriet.

– Vi kör ut öl själva till Systembolaget och jag har länge velat ha en bättre lösning på det och så dök tillfället upp när Victor hörde av sig till oss på Instagram och frågade om vi behövde nån hjälp. Vi pratade med honom och matchade med våra kortsiktiga och långsiktiga mål, säger Fredrik Gustavsson.

– Vi hade planerat att satsa redan när min föräldraledighet tog slut i maj förra året, men samtidigt fanns ju corona, så vi valde att skynda långsamt.

Själv kommer Fredrik att lägga en heldag i veckan på bryggeriet och har gått ner till 80 procent i på sitt vanliga jobb. Och det behövs, förra året maxade i princip Bearded Rabbit sin kapacitet för att kunna leverera allt som skulle till Systembolaget.

Förra året köptes även en ny tusenliters tank in, men det har inte räckt till ändå.

– Men vi kom fram till att vi kunde knö in en tusenliters tank till, så den är beställd, säger Fredrik.

En annan flaskhals i produktionen har varit burkningen. Den gamla anläggningen räckte inte till när produktionen ökade.

– Det fungerade inte så bra när vi rampade upp, så efter bollande med banker och sånt har vi nu beställt en automatisk burklina som dyker upp till sommaren.