”Bryggerilånen skapar extremt tråkig ölscen”

Nu är året 2022 slut och vi har gått in på ett nytt år, och enkäten fortsätter ett tag till.

Den här gången är det Fredrik Gustavsson på Bearded Rabbit som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022?

– Svårt, inte hunnit prova så extremt mycket så man rättvist kan bedöma det. Och vi har många bra här i Göteborg men tänker mig att jag plockar ett lite längre ifrån oss, This Is How, bra öl och imponerande att hinna med att öppna massa restauranger också.

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Bryggerilånen, skapar en extremt skev och tråkig ölscen på krogen. Sedan är differentierad alkoholskatt förstås något som skulle hjälpa oss ekonomisk.

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– 2022 var året då vi startade vår satsning men flytt till betydligt större lokaler och mer utrustning så det har varit ett extremt tufft år men ökade kostnader på alla fronter men inte hunnit växa ikapp detta ännu. Så vi fortsätter att kämpa under 2023 och jobbar både kort- och långsiktigt med att öka försäljning och se över kostnader.

Vilket blir det största projektet för ert bryggerier under 2023?

– Det är att ha ett helt år med nya lokalen och vår nya utrustning och se vad vi kan åstadkomma då. Vi fick en riktigt fin start på vårt taproom i början av januari så det ska vi verkligen jobba vidare med och förhoppningsvis blir det ett viktigt och stabilt ben att stå på.

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Vi vill fortsätta att göra en mix av stilar och att göra det vi tycker är roligt och gott att dricka.

Kommer ert deltagande på ölfestivaler att förändras under 2023?

– Kommer nog vara mer restriktiva (det var vi redan 2022) och det är främst för att ha tid för familjen och och lägga tid på våra barn. Sedan blir det nog istället fokus på vårt taproom och där har vi lekhörna så där kan man även hänga med sina barn.

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och svaren i den här omgången fyller vi på med här.

Är du bryggare och vill vara med i enkäten? Mejla oss.