Poppels tar det lugnt efter ett intensivt 2022

Mats Wahlström, Poppels.

Nu är året 2022 slut och vi har gått in på ett nytt år, och enkäten fortsätter ett tag till.

Den här gången är det Mats Wahlström på Poppels som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022? 

– Hyllie håller en imponerande fart framåt! Festivaler och restauranger och ett ett imponerande engagemang i branschen. Dessutom väldigt roligt att brygga ”Bamberg Method” ihop under våren!

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Poppels tillhör ju numera ett mellanskikt av svenska bryggerier där det är oklart hur/om vi skulle omfattas av gårdsförsäljning och differentierad alkoholskatt. För branschen tror jag att en skattelättnad hade betytt klart mest i dessa dyrtider.

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– I den nuvarande situationen med både låg konjunktur och hög inflationen behöver nog alla fundera på hur man organiserar sig för att möte en mycket osäker framtid. Så även Poppels. För vår del lägger vi särskild omtänksamhet runt vår försäljning på systembolaget samt hur vår restaurangverksamhet kan fungera ännu bättre!

Vilket blir det största projektet för ert bryggerier under 2023?

– Vi har precis avslutat två av våra historiskt sett större projekt under 2022. Efter att ha utökat vår burkkapacitet med 100 procent och bryggdelen med 50 procent samt öppnat ett nytt bryggeri i City tar vi det gärna lite lugnare under 2023. Vi är relativt säkra på att vi kommer att ha väldigt mycket att göra under 2023 utan något nytt större att sätta tänderna i.

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Vi tänker att ipa alltid är roligt att brygga – dessutom är det ju roligt att dricka också!

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och svaren i den här omgången finns här.