De släpper hyllningsöl för Kiss-trummisen

Carr Jam 21, ett hyllningsprojekt för Kisstrummisen Eric Carr, släpper ett öl tillsammans med Brygghus 19.

Det blir en lager när Carr Jam 21 och Brygghus 19 nu samarbetar. Närmare bestämt en ofiltrerad tysk pilsner på 4,5 procent.

– Jag har jobbat med Brygghus 19 i ett tidigare ölprojekt tillsammans med Jesper Binzer, så jag visste vad de gick för, säger Jesper Lindgren som är gitarrist i Carr Jam 21.

– De brinner för hantverket, smaken och designen precis lika mycket som vi gör.

Designen är hämtad från Kiss Dynasty-turné 1979 och Unmasked-turnén följande år.

Ölet lanserar i en slimcan med motiv från trumpodiet som Kiss använde de åren. Peter ”The Catman” Criss var trummis -79 och podiet inspirerades av honom med gigantisk panter på podiet. Följande år hade Carr ersatt Criss även pantern ersattes av eldflammor.

– Vi tycker att eldsflammorna var ett minst sagt underligt val, då deras nya trummis och medlem, Eric Carr, föreställde en räv. Varför bytte man inte bara pantern mot en räv istället? För oss känns det som det hade varit det mest logiska och naturliga att göra och därför har vi nu valt att ställa allt till rätta.

– Vår öl är alltså utformad så som vi tycker att det borde ha varit och sett ut 1980, på Eric Carrs första turné, tillsammans med hans nya band, Kiss!

Ölet lanseras på Garlic & Shots i Stockholm den 2 mars och släpps även i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Förutom Jesper Lindgren återfinns bland annat Dregen, Jolle Atlagic, Philip Shouse och Ryan Roxie i Carr Jam 21.