Spike satsar på musik och ny ölansvarig

David de Courcy har mycket nytt som väntar för bryggeriet. Foto: Ronny Karlsson.

Uppfräschat taproom och en livescen för musik till sommaren. Men också en jakt på en ny produktionsledare. Det händer en hel del hos Göteborgsbryggeriet Spike.

 

Flytten till större ytor i fastigheten bredvid kommer att dra ut på tiden och ske först efter sommaren. Men Spike har en hel del nyheter på gång trots det.

På lördag är det till exempel nypremiär för deras taproom. Där har baren byggts om, rummet bakom baren har målats om och ska ge en känsla av att befinna sig under vatten och en hel del nya möbler finns också på plats i lokalerna.

– Vi vill att folk ska kunna komma hit och ta en öl i en säker miljö, vi kommer inte att släppa in massor med folk, säger vd David de Courcy.

Till sommaren finns det sedan planer på betydligt fler gäster. Dels hoppas man på att vaccinet ska göra at dagens restriktioner försvinner, dels ska man satsa på på en livescen precis utanför bryggeriet, där band ska spela i sommar. Då hoppas man på många besökare.

– Då har vi 100 platser härinne, samt 200 sittplatser och 40 ståplatser ute vid scenen, vi vill skapa en positiv miljö där vi hjälper varandra och vi vill bli Göteborgs utescen på sommaren, säger de Courcy.

Planen är att konserterna ska vara gratis, och att gästerna istället får swisha pengar till artisterna när de uppskattar framträdandet.

Scenen hoppas han ska finnas med även efter att Spike flyttat inne på Slakhusområdet och fått större lokaler. Den flytten är numera planerad till hösten och då ska man dels få bättre utrymmen, dels kunna ha ett större taproom.

Till den flytten ska man också haft klart med ny bryggeriansvarig. Bernardo Gava ska nämligen flytta hem till Brasilien och Spike söker nu hands ersättare.

– Han är en del av vårt DNA och det är jättetråkigt att han ska flytta. Men vi förstår honom också, säger de Courcy.

Flyttlasset går redan i mars och därför hoppas man hitta en ersättare så snabbt som möjligt. Bryggningen sköts till stor del av Karl Janred och August Forsgren och så ska det fortsätta.

– Det vi söker är en brewery manager som har ansvar för produktion, för scheman och annat. Givetvis blir den personen också väldigt viktig när vi ska planerar och genomför vår flytt.

Spikes taproom som återöppnas i helgen är tills vidare öppet på lördagar 12-20.