Spendrups flyttar från Vårby efter 30 år

Rose-Marie Hertzman konstaterar att Spendrups flyttar sitt huvudkontor och därmed lämnar Vårby efter drygt 30 år med olika verksamheter där. Foto: Pressbild.

Efter drygt 30 år kommer Spendrups att lämna Vårby söder om Stockholm. Huvudkontoret flyttas men vart är ännu inte klart.

Det var 1989 som Spendrups inledde sin satsning söder om Stockholm. Man köpte då Wårby Bryggeri som blev en viktig del i produktionen.

2004 flyttades även huvudkontoret till samma område, men 2013 avslutades ölproduktionen i Vårby. Nu är det beslutat att även huvudkontoret ska flyttas.

– Vi flyttar inte förrän sommaren 2022 och vet inte ännu vart vi ska flytta, säger Spendrups pressansvariga Rose-Marie Hertzman.

Cirka 250 personer jobbar på huvudkontoret och det lär krävas en hel del planering för att lösa flytten utan att alltför mycket arbetstid tappas bort.

– Det är inte en flytt man gör över en helg, säger Hertzman.

Spendrups har tittat på en del lokaler men inte tagit något beslut om vart man ska flytta.

– Jag skulle tippa att vi blir kvar söder om Stockholm i alla fall, påpekar Hertzman.

2018 sålde Spendrups det som fanns kvar av bryggeriet och där ska det istället växa fram ett bostadsområde. Huvudkontoret köps av SHH Samhällsfastigheter och ska byggas på för att bli en grundskola för Engelska Skolan.

Köpet är villkorat av att den föreslagna detaljplanen för området blir verklighet.