Så här blir helgens ölfest med Omnipollo

På fredag inleds Omnipollos stora ölfest i Stockholm. På tre olika platser ska det serveras öl från några av världens mest uppskattade bryggerier.

Omnipollo fyller sex år och Omnipollos hatt fyller två år. Det ska firas med en riktig ölhelg på Söder i Stockholm.

– Vi vill att det ska vara en stor fest där det finns mycket god öl. Det är inte en klassisk ölfestival, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Här kan du se listan på alla deltagande bryggerier.

Festen inleds på fredag lunch på Omnipollos hatt. Där kommer det att roteras fat från de olika deltagande bryggerierna.

För dom som gillar humle, vi vet att ni är ganska många, blir det en speciell tillställning under fredagen. ”Brewer´s hotel hop tapping” genomförs mellan 15-19 på NoFo Hotel på Tjärhovsgatan. Där blir det fokus på india pale ales och annat färskt och humligt.

På lördagen fortsätter festen på Omnipollos hatt med nya fatöl.

På lördag kväll är det sedan dags för det enda eventet som kräver förköpt biljett. 21-03 genomförs då OmnipolloFEST2017 på Restaurang Mynchen (Söder Mälarstrand 31). 19 kranar finns då tillgängligt för ett urval av öl som sparas just till festen.

För den som sedan vill fortsätta även på söndagen blir det lite mer fokus på mat. Michelin-restaurangen Volt kommer då till Omnipollos Hatt för att göra sina egna pizzor.

– Vi ville göra något mer än det vi gör på Omnipollos hatt. På humlesatsningen på fredag ska vi ha åtta kranar med några av världens bästa humliga öl påkopplade, säger Fentie.

Det lär bli en hel del folk på de olika arrangemangen och det lär bli fullt hus på Omnipollos Hatt.

– Det brukar ändå bli lite ruljans på på besökare där. Folk brukar komma och gå, säger Fentie.

En hel del ölnördar lär förstås dyka upp i Stockholm för att smaka öl, men Henok Fentie hoppas på att locka andra också.

– Vi vill gärna göra hantverksöl mer folkligt också. Det är ett av målen med Omnipollo att sprida god öl.