Wapnö tror på fullt hus under ölmässan

Wapnös Öl- och Whiskymässa räknas som en av Sveriges mysigaste. I helgen väntas drygt 1500 besökare till de två dagarna.

Wapnö Gård utanför Halmstad är Sveriges största mjölkgård. Men där finns också ett mälteri och ett bryggeri och sedan några år tillbaka också en ölfestival. Det här är sjätte upplagen av mässan.

– Det var lite tufft det första året, men sedan har det växt. Utställarna verkar trivas här, säger Ann-Christin Bengtsson som ansvarar för helgens festligheter.

34 utställare kommer till årets upplaga och cirka hälften av dom jobbar med öl. Mellan 1500 och 1600 besökare tror man ska dyka upp i helgen.

– Det är så många som vi klarar av. Om vi ska bli fler får vi flytta festivalen närmare sommaren och ha en del av mässan utomhus, säger Bengtsson.

Wapnös egen öl kommer att finnas i restaurangen men inte på själva mässan. Detta för att ge plats för så många externa utställare som möjligt.

Gården ligger en bit utanför Halmstad, men för besökarna blir det inte svårt att ta sig dit. En röd dubbeldäckare kommer nämligen att åka oavbrutet mellan gården och centralstationen i Halmstad under hela helgen.