Nu sticker Skånegänget till England

Hannes Gruber, Chad Paton och Anders Kvist är på väg ut på en riktigt roliga resa.

Först slog Hannes Gruber, Anders Kvist och Chad Paton samman sina bryggerier i Molecule. Nu drar hela gänget till Storbritannien för collabs och tap takeovers.

Det handlar alltså om Nerdbrewing, Chad Beer och Elmeleven i Arlöv utanför Malmö som numera är varumärken i Molecule. Om nån vecka sticker de till England.

– Vi har planerat att göra en gemensam resa under lång tid nu men på grund av pandemin har det ju inte riktigt fungerat innan, säger Hannes Gruber.

– England har också blivit en viktigare och viktigare marknad för oss så när vår importör undrade om vi inte ville komma över så var det givet!

Resans första mål är London där de kommer att göra en tap takeover på The Axe innan de åker vidare till Cambridge för en collab med Pastore, en tap takeover och provsmakning Thirsty.

Därefter väntar en tap takeover på Tilt i Birmingham och en collab och tap takeover med Alpha Delta i Newcastle innan resan slutligen avslutas i Edinburgh med en collab och tap takeover på Vault City och provsmakning på Lost in Leith.

– Rätt fullspäckat schema, med andra ord … Detta är vår första stora gemensamma resa, det ska bli skitkul!

Med sig har de förstås öl, men då under de gamla varumärkena, inte Molecule.

– Än så länge har vi bara öl under Nerdbrewing, Elmeleven och Chad Beer. Vi har inte riktigt bestämt om vi kommer göra öl under företagsnamnet Molecule, säger Hannes.

I maj skrev vi om Molecules flytt till Arlöv, nu har de bott i sig i de nya lokalerna.

– Ja, vi har varit igång med full produktion länge nu. Vi är så nöjda med våra nya lokaler, det är som natt och dag jämfört med våra förra!