Skånska samarbetet tar fart i nya lokaler

Hannes Gruber, Chad Paton och Anders Kvist är nöjda med flytten till Arlöv och kanske hinner man även med en inflyttningsfest under sommaren. Foto: Privat.

Tre varumärken. Men det mesta görs tillsammans. Nu är Nerdbrewing, Chad Beer och Elmeleven på plats i nya lokaler och ska satsa med full fart.

 

Det är under namnet Molecule som de tre varumärkena samlas, och flytten till Arlöv utanför Malmö blir startskottet för en offensiv satsning.

– Nu har vi en lokal som är mycket bättre, med bland annat fyra meter i tak. Den gamla lokalen var som en labyrint, det var ingen höjdare att jobba där, säger Chad Paton.

Han kommer att jobba heltid i bryggeriet och det ska även Anders Kvist göra. Kvist står bakom Elmeleven och spökbryggde en del i de gamla lokalerna innan det här samarbetet blev mer officiellt.

– Vi hittade bra sätt att jobba tillsammans och alla kände att det fungerade bra, säger Kvist.

På sikt ska det bli fler jästankar i bryggeriet, men det första steget man tog för att förbättra verksamheten var en ny tappningslina.

– Den är tre gånger snabbare än den tidigare och det ska också kommer en burkningsmodul under sommaren, säger Paton.

För Hannes Gruber, som startade Nerdbrewing, är det fortsatt en dag i veckan som gäller på bryggeriet. Minst.

– Jag jobbar fyra dagar i veckan med annat, sedan blir det en dag plus mer tid på bryggeriet. Eventuellt kommer jag att jobba mer här längre fram, säger han.

Än så länge finns det inga öl klara under namnet Molecule, men det kan bli så längre fram. Man kommer också att använda det namnet i samband med till exempel festivaler, där planen är att ställa ut de tre varumärkena tillsammans.

– Det känns viktigt att det fysiska bryggeriet har ett samlingsnamn, och vi jobbar tillsammans med det mesta. Ofta är det en person som har idéerna för ett varumärke men sedan hjälps vi åt, säger Kvist.

Målet är att fortsätta ha olika inriktningar med de tre varumärkena och på så sätt attrahera olika kunder. Nu väntar med behagliga arbetsdagar i lokaler som är mer anpassade för verksamheten.

– Det var uppenbart att vi hade växt ur de gamla lokalerna, så det känns skönt att ha flyttat, säger Gruber och de tre svarar både ja och ned på frågan om det här steget känns som en nystart för satsningen.

– Vi har ju samarbetat ganska länge redan, men det här känns kanonbra. Vi växer och mognar som företag, menar Paton.

På sikt ska det även bli servering vid bryggeriet, som ligger nära pendlingsstationen. Planen är även att ha en invigningsfest.

– Det får bli när det finns plats, säger Gruber och Kvist håller med.

– Prio ett är att få allt att fungera i bryggeriet. Men det ska bli kul att ordna med en fest.