Hyllade ölet släpps i ny version inför julen

Founders släpper en ny version av KBS i höst. Foto: Founders.

CBS är ett minne blott. Men Founders KBS ska fortsätta att dyka upp i nya versioner och i höst är det dags för ett öl som låter passande för julen.

 

Founders från delstaten Michigan i USA är ett av de bryggerier som växt snabbast de senaste år. Storsäljaren är deras All Day IPA, men det är deras fatlagrade öl som fått ölnördarna att imponeras.

Ölet CBS, Canadian Breakfast Stout, hyllades en hel del men där har Founders avslutat produktionen. I stället satsar man på KBS, Kentucky Breakfast Stout, och där skapas fler och fler varianter.

KBS Espresso och KBS Mackinac Fudge har båda funnits på Systembolaget, och nu är det dags för en tredje smaksättning av denna fatlagrade stout.

Det handlar då om KBS Cinnamon Vanilla Cocoa som ska släppas i november i ganska stora mängder. Ölet beskrivs som sött utan att bli för sött och i grunden ska de ganska tunga kaffe- och chokladtonerna finnas kvar. Men tanke på kanelen i ölen låter det som att Founders hoppas ha skapat ett öl som passar bra inför julen.

Det är ännu så länge oklart om det nya ölet dyker upp på Systembolaget, men Founders brukar ha en ganska bra distribution av öl i Sverige så omöjligt är det inte.

Ölet släpps på 355-millilitersflaskor och lär bli eftertraktat av de som gillar tunga mörka öl i höstmörkret.