Nu öppnar Omnipollos bryggeripub i kyrkan

Igår var det smygöppning för Omnipollos bryggeripub. Foto: Privatbild

Det har dröjt ett tag, men nu var det alltså dags. I Omnipollos nybyggda bryggeri i Sundbyberg öppnade igår bryggeripuben också.

– Det här har vi väntat på väldigt länge, elva år. Det känns som en brewvision, det är en otrolig känsla och en markör i vår historia. Vi hade en personalfest här i måndags för 60 personer och jag fick nästan rysningar, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Bardisken på Omnipollo. Foto: Privatbild

Även andra verkar ha uppskattat att komma till den ombyggda och avkristnade kyrkan som numera inrymmer Omnipollos bryggeri.

– Man blir hemmablind när man hänger i en sån här miljö och det är kul att uppleva den genom andra. Det var mycket ”ah … oh”. Vi har ju 18 meter i takhöjd och en bardisk som är som en amfiteater där man kan se ner över tankarna, säger han.

– Sen fick vi väldigt positiva recensioner på maten och det var också kul. Vi jobbar med öl och vi vet vad vi har att vänta oss där, men maten är en joker till den dag den presenteras. Men vi har turen att ha en Isac Ferner, en kollega som är otroligt skicklig på hamburgare.

Magnus Engström från Dugges var en av gästerna igår. Foto: Privatbild

På plats fanns förutom Omnipollofolket inbjudna gäster, bland annat Marcus Hjalmarsson från Brewski och Magnus Engström från Dugges.

– Vi öppnade en stund för allmänheten också men blev tvungna att stänga igen, för att hålla oss till lagliga 150.

Glada gäster på Omnipollo igår. Foto: Privatbild

16 kranar välkomnade gästerna och där fanns förstås Omnipollos egna öl, som Dagg, deras fatlagrade pilsner, Fantom IPA och annan purfärsk IPA.

– En kul sak var att Marcus Hjalmarsson på Brewski hade med sig ett fat av vår jordgubbsvariant av BFF Blueberry Fluff, berättar Henok.

Med början i dag ska Omnipollos bryggeripub hålla öppet torsdag till lördag varje vecka.

– Nu öppnar vi dörrarna för allmänheten och har satsat stenhårt på öl, atmosfär och mat, och hoppas på god och glad stämning, that’s it!