Nu flyttar Jonas ut ur svärmors garage

Större lokaler och fler tankar. Så blir det när Jonas Barlind flyttar sitt bryggeri till hamnen på Björkö. Målet är att vara på plats efter sommaren.

Barlind har så här långt haft sin verksamhet i svärmors garage och där bryggt med ganska stort fokus på lågalkoholöl.
Nu är det dags för nästa steg i utvecklingen. Ishuset vid hamnen på Björkö utanför Göteborg blir nästa anhalt.
– Lokalen håller på att renoveras och det händer jättemycket, säger han.
Verksamheten för BarlindBeer har rullat på bra även i nuvarande lokaler, men han ser fördelar med flytten.
– Det är ganska trångt nu, och på nya stället får jag dessutom in trycktankar. Det blir en lokal som är mer anpassad för bryggning och det blir såklart bättre, säger han.
Bryggverket flyttar med honom och där kan han i dag producera uppemot 350 liter per bryggning. Två tankar på vardera 500 liter samt en på 250 liter följer med vid flytten och dessutom investerar han i fyra nya trycktankar på 400 liter vardera.

– Ishuset i hamnen har en lång historia, och vi gör vad vi kan för att verksamheten ska passa in. Det ser ut som att det också kommer att bli fler verksamheter där på sikt, säger Barlind.

Flytten till hamnen ger honom förstås också en helt annan närhet till turister och potentiella kunder. I dag samarbetar han med restaurangen Seaside där det hålls provningar och det ska fortsätta, men efter flytten blir det smidigare med såväl bryggerivisningar som annan verksamhet i egna lokalen.
– Att ha en bar vore en dröm, men det är inget jag planerar för nu. Däremot kan jag tänka mig att sälja folköl eller lättöl på bryggeriet, det är ju faktiskt tillåtet.
I augusti eller september hoppas han vara på plats i de nya lokalerna.