Snart dags för årets hetaste ölvecka

Ölfesten i Göteborg avslutas med En Öl & Whiskymässan. Foto: Ronny Karlsson

De första nio dagarna i april lär bli årets hetaste förlängda ölvecka. Två festivaler och en ölvecka på det i det som brukar kallas Sveriges ölhuvudstad.

I Göteborg händer det mycket i början av april. Den första 1 april inleds GBG Beer Week och den håller på till den 9 april.

GBG Beer Week arrangeras vanligtvis varje år och brukar innebära en lång rad event på bryggerier och krogar runt om i staden under hela perioden.

Peter Olafsson och Fredrik Berggren räknar med att genomföra veckan.

– Nu när restriktionerna äntligen ser ut att försvinna, så har vi lagt in högsta växel för planeringen av GBG Beer Week 2022. Det kommer att bli en episk ölvecka som vanligt. Det är bara att blocka datumen i almanackan och komma hit, säger Petur.

Men om det inte skulle vara nog så kör Haket sin ölfestival den 2 april, med ett gäng bryggerier.

Cattis Ledius på Haket är på semester nu, men bekräftar från Guadeloupe att allt går enligt plan och att det blir en festival i april.

– Yes! Det hoppas och tror jag på.

Som avslutning kommer En Öl & Whisky, som brukar dra stora skaror ölintresserade. Men de senaste två åren har det inte blivit något. Nu ser det bättre ut.

– Absolut och efter gårdagens (onsdag) pressmeddelande så känns det verkligen som att det går att köra, säger Stanley Wong på mässan.