Outer Range nya bryggeri blir i Europa

Sensommaren 2021 var Lee och Emily Cleghorn i Göteborg för att brygga med Stigbergets Bryggeri. Nu ska de etablera en ny anläggning i Frankrike. Foto: Peter Lindh

Det amerikanska bryggeriet Outer Range expanderar. Men de gör det inte USA utan det är vinlandet Frankrike som lockar.

Outer Range Brewing i Frisco är ett av Colorados snabbast växande bryggerier och har synt även i Sverige. Förra året var de hos Stigbergets för en collab.

Nu ska Outer Range till Europa igen, men den här gången är det för att stanna. Bryggeriet ska öppna en andra produktionsanläggning och platsen man valt är Frankrike.

Och precis som hemma i USA håller man sig till bergen. Den nya anläggning hamnar i Sallanches vid Mont Blanc, Alpernas högsta berg.

– Jag drack klosteröl när jag gick i gymnasiet i Bryssel, så det har alltid varit mitt andra hem. Outer Range står för att se bortom gränser och att inte låta något begränsa det du gör, säger Lee Cleghorn på Outer Range.

Det är genom resor och samarbeten likt det med Stigbergets som Lee and Emily Cleghorn sett att det finns behov av amerikansk öl som hazy IPA i Europa.

– Vi har jobbat med det här i några år tillsammans med några av våra vänner som bor i Frankrike, innan vi slutligen hittade den här platsen, säger Lee.

– Staden påminner väldigt mycket om Frisco, med en centralort och ett flertal skidanläggningar nära, så det kändes som ett naturligt val.

Lokalen som Outer Range tar över har tidigare varit en bowlinganläggning, kommer nu förutom bryggeriet även att få en kycklingrestaurang, kafferosteri och en klätterväg.

Läs mer på porchdrinking.com.