Mjöd lockade många till Omnipollos bar

Bildspel

Bild 1 av 9

Timo Krjukoff var förstås huvudperson vid lördagens mjödevent i Göteborg.


 

Mjöd i världsklass lockade många till Omnipollo i Göteborg i helgen. En som gladdes åt det stora intresset var förstås Sahtipajas Timo Krjukoff.

Det var mjöd från Sahtipaja och amerikanska Superstition som fanns på fat hos Omnipollos-Gothenburg. Direkt efter öppning fylldes lokalen och givetvis var Timo Krjukoff där.

– Jag vill ge en stor eloge till Omnipollo som vågar satsa på ett sådant här mjödevent och det är jätteroligt att det är många här. Mjöd har inte fått riktigt samma uppmärksamhet som öl så här långt i Sverige, sade Krjukoff.

Han hade med sig tre olika mjöd på fat och de tre mjöden visade hur olika drycken kan smaka. BA Ljung är ett mer traditionellt honungsvin med en del fatkaraktär. Passion är en mjöd med passionsfrukt, där man behållit en hel del fruktsyra tillsammans med den söta grundsmaken. MeadeMe´s Lost Cherry Vanilla är en söt mjöd med en hel del smak från vinbär och krusbär.

– Jag hoppas att fler ska få upp ögonen för mjöd. Det ska inte alls drickas som öl utan mer som ett dessertvin i små mängder, säger Krjukoff.

När det även fanns både fat och flaskor från amerikanska mjödtillverkaren Superstition får man ranka detta som ett av de bättre mjödeevents som genomförts. Det verkade också som att både mjödfantasterna och de som var nyfikna på drycken tyckte bra om det de fick smaka. Här ovan ser du bilderna från mjödfesten.