Mikkeller satsar på ny vild ölfestival

Ehren Schmidt ser fram emot den nya Mikkeller-festivalen. Foto: Ronny Karlsson.

Det blir stort fokus på vildjäst öl i Köpenhamn 7-8 februari. Då är det nämligen premiär för Mikkeller Wild Ale Celebration.

18 januari är det två år sedan som Mikkeller startade Baghaven i utkanten av Köpenhamn. Då hade Ehren Schmidt lämnat sitt jobb på Toolbox i San Diego och flyttat till Danmark för att hålla i projektet. Snabbt etablerade man sig och fick beröm för sina öl och projektet har utvecklats en hel del under de två åren.

Nu är det dags för nästa steg i utvecklingen, då man arrangerar Mikkeller Wild Ale Celebration och idén till det hela kommer just från Ehren Schmidt.

– Jag presenterade idén för mina kollegor här och sedan gick vi gemensamt till Mikkeller. Vi hade ett möte och var överens om att det här var något vi ville göra, berättar Schmidt.

Han konstaterar att de vildjästa ölen verkligen är på frammarsch och att intresset ökar hela tiden. Allt fler bryggerier gör liknande projekt och att redan första gången är deltagarlistan imponerande.

– Om någon visade mig den listan skulle jag aldrig tro att det vore möjligt för en festival det första året. Dessutom har vi en personlig relation med de flesta av bryggerierna som kommer att vara med. Vi har letat efter bryggerier som är bra på att lyfta fram den här typen av öl, menar Schmidt.

Han hoppas förstås att festivalen 7-8 februari blir bra redan från start och om det finns ett intresse ser han gärna att den återkommer varje år.

Det finns fortfarande biljetter kvar till samtliga sessioner. Det blir en session på fredagskvällen och sedan två stycken under lördagen. Festivalen arrangeras i närheten av Baghavens lokaler på Refshaleön.

Här är alla klara bryggerier:

Hill Farmstead

Oud Beersel
Burning Sky
Æblerov

Bokke

Juguetes Perdidos
Boon
Oxbow
2nd Shift
De Garde Brewing
Casey Brewery and Blending
Jester King
Lindemans Brewery
Boulevard Brewing
Sour Cellars
Tired Hands Brewing Company
Highland Park Brewing
Perennial Artisan Ales
Transient Artisan Ales
Plan Bee Farm Brewery
Rare Barrel
Bofkont
Funk Factory Geuzeria
Cerveza Granizo
Speciation Artisan Ales
Zomerdijk Brewing & Blending
Mikkeller Baghaven
Mikkeller San Diego
Mikkeller