Ölet som bryggs på vatten från flygplats

Ballast Point brygger numera ett öl med vatten som blivit över på flygplatsen i San Diego. Foto: Pixabay.

Ballast Point vill dra sitt strå till stacken när det gäller miljötänk. Nu brygger man öl på kondenserat vatten från luftkonditioneringen på flygplatsen i San Diego.

Ballast Point har fått en del rubriker i samband med att företaget först såldes till Constellation Brands för en miljard dollar, och sedan nyligen köptes av bryggeriet Kings & Convicts.

Men nu handlar det om miljötänk och återvinning och lösningen är lite oväntad. Ballast Point samarbetar nämligen med flygplatsen i San Diego och brygger öl på en del av det kondenserade vatten som skapas i deras luftkonditioneringssystem.

Ölet har fått namnet SAN Test Pilot och är en kölsch på 5,8 procent.

– Flygplatsen försöker alltid att förbättra våra insatser för hållbarhet och vill hitta unika sätt att använda det vatten som samlas in. Det här ölet visar vårt engagemang på ett kul och innovativt sätt, säger flygplatschefen Kim Becker till sajten Food & Wine.

Cirka 500 000 liter kondenserat vatten blir det från luftkonditioneringen varje år och normalt används det för rengöring. Vattnet sägs vara ganska rent redan från början, men har också behandlats av företaget Water Works innan det hannar i Ballast Points bryggverk.