Marcus drar till Kalifornien med Mikkel

Marcus Hjalmarsson på Brewski ska ut på en drömresa. I maj drar han till Kalifornien för att dricka öl och hänga med Mikkel Borg Bjergsö, Rick Astley och Salt-N-Peppa.

Det är inte bara för att dricka öl som Marcus sätter sig på planet till Kalifornien. Det primära syftet är att göra öl tillsammans med Mikkel Borg Bjergsö.

– Ja, vi åker dit tillsammans i maj och ska brygga på Mikkeller San Diego. Sen ska jag brygga med Humble Sea och sen blir det väl nåt bryggeri till, säger Marcus.

– Jag har ingen koll, det är Dan (Burke), som drar ihop allting.

Än vet han inte om collabölen med Mikkeller kommer till Sverige.

– Jag hoppas på att kunna köpa halva batchen, men det beror på om jag får. Det är Galatea som representerar Mikkeller i Sverige.

Även kompisen Dan Burke kommer dit och när han dyker upp nån vecka efter Marcus ankomst blir det lite mer fokus på nöje.

– Dan och jag ska cruisa runt och dricka så mycket öl som vi bara kan. Vi ska besöka en jävla massa bryggerier.

Tillsammans med Mikkel ska han även hänga med på en musikturné ett par dagar. New Kids on the block, Salt-N-Pepa, Rick Astley och En vogue, är det gamla favoriter?

– Nej, jag har ingen relation till dem och är ingen stor musikkännare. Det känns som att det är mycket pop, så när de var stora var det nog inget för mig.

– Jag åker till Kalifornien främst för öl.