Klart med flytt för tre Skånebryggerier

Hannes Gruber, Chad Paton och Anders Kvist är snart redo för flytt till Arlöv. Foto: Privat.

Formellt lämnar dom Malmö. Men i praktiken blir det snart smidigare för Malmöborna att ta sig till Molecule, där Chad Beer, Elmeleven och Nerdbrewing ingår.

 

De tre bryggerierna jobbar tillsammans och har hållit till i lokaler i Malmö som man börjat att växa ur. I höstas bildade man Molecule, som är samlingsnamnet för de tre varumärkena och nu närmar sig en flytt till Arlöv.

– Arlöv är en egen kommun men sitter i princip ihop med Malmö. Det tar bara några minuter med tåg från Malmö Central och sedan är det bara ett par minuter till bryggeriet, säger Hannes Gruber.

Just nu är det golvläggning som gäller i de nya lokalerna och målet är att kunna flytta in om två eller tre veckor.

– All utrustning ska med så det blir ett produktionsstopp. Vi har en paus i bryggandet och ölen som finns på tank ska flaskas innan vi flyttar. Sedan hoppas vi på att brygga igen så fort allt är på plats, säger Gruber.

Han står bakom Nerdbrewing, Elmeleven är Anders Kvists varumärke och Chad Paton är mannen bakom Chad Beer. Paton och Kvist jobbar heltid med bryggeriet och Gruber jobbar där en dag per vecka.

– Det blir inte så många kvadratmeter större efter flytten, men vi får öppna ytor och högre till tak. På lagret får vi plats med betydligt mer på samma antal kvadratmeter, säger Gruber.

I dagsläget kan man brygga 1500 liter öl per batch och det finns tankar på sammanlagt 9500 liter. Planen är att satsningen inte ska stanna där.

– På sikt ska vi nog byta ut en del tankar och skaffa några större.

Vid lokalerna i Arlöv finns också möjlighet att ha besökare som kan komma och dricka öl. Målet är att den verksamheten ska växa fram i takt med att pandemin försvinner och skåningarna kan börja gå på ölevenemang igen.

– Det blir inget regelrätt taproom, men vi vill kunna ha lite events här. Sedan hoppas vi förstås på att ha en invigningsfest nån gång, men även det hänger på corona, säger Gruber.