Klart med nytt datum för Brewskival

Räkna med många glada miner igen i augusti, då Brewskival hoppas på att vara tillbaka. Bilden är från 2019 års festival. Foto: Ronny Karlsson.

Länge var planen att få till ett evenemang under våren. Men nu är det klart att Brewskival siktar på att vara tillbaka sista helgen i augusti.

I ganska exakt ett år har i princip alla ölfestivaler varit inställda i Sverige. Så blev det även för Brewskival i augusti i fjol. Då hoppades man på att genomföra åtminstone en enklare version av den populära ölfesten under våren, men så blir det inte.

– Vi har diskuterat sedan december och nu är det bestämt att vi väntar till augusti. Vi kan inte göra den festival som vi vill göra i vår och då blir det inte meningsfullt, säger Hanna Gustavsson på arrangerande Brewski.

I stället är nu nästa Brewskival planerad till sista helgen i augusti, 27-29 augusti.

– Viruset har inte gått tillbaka och vaccineringen verkar ta tid, så vi gör inget i vår.

I augusti ör förstås målet att få till en så bra festival som möjligt. Men en hel del är oklart, inte minst då Brewskival brukar ha en hel del internationella utställare.

– Det kanske inte kan komma lika många bryggerier från USA, det hänger också på hur det går med vaccinet där borta. Frågan är om de vill resa till en marknad där de inte får en merförsäljning efter festivalen, säger Gustavsson.

Men om vaccineringen rullar på blir det i alla fall en Brewskival under 2021, och ni som varit på festivalen vet att det kommer att bli en höjdpunkt.

– Nu håller vi tummarna för att allt löser sig, och vi har kontakt med alla de bryggerier som vi bjöd in i fjol, säger Gustavsson.