Henok bryggde med några av favoriterna

Bottle Logic och Moksa tillhör Omnipollos favoritbryggerier i världen. I dag var dom i Göteborg för att brygga en imperial stout med Henok Fentie. Men det lär dröja åtminstone ett år till premiären.

Omnipollo har ett kontaktnät över hela världen och projektet Omnipolloscope har engagerat många av världens mest hyllade bryggerier. Det sista ölet i den serien bryggdes hos O/O under tisdagen, men Henok Fentie hann faktiskt med ett till samarbete.

Då blev det fokus på kokos tillsammans med Wes Parker från Bottle Logic och Derek Gallanosa från Moksa.

– Derek på Moksa och Wes på Bottle Logic tillhör de allra bästa bryggarna i världen och de är båda en frisk fläkt i branschen. De och några till  är bland de bästa i världen. De tycker dessutom att det är kul att komma hit till Sverige, säger Fentie.

Det som bryggdes var inte helt oväntat en imperial stout och det skedde hos Dugges. Ölet kommer att lagras på fat i ungefär ett år och tanken är att fokus i smaken ska handla om kokos.

– Vi gillar imperial stouts och att fortsätta utveckla det konceptet. Vi har gjort öl med kokos tidigare men nu tar vi det ett steg till.

Så kanske är det i maj nästa år som de intresserade kan prova det ölet som bryggdes. Men innan dess lär Omnipollo göra många fler samarbetsöl.

– Det går inte att förklara hur mycket det betyder att jobba med andra bryggerier och att lära av varandra. Vi gillar verkligen det, säger Fentie.