Många klagomål på Untappds festival

Långa köer, för få glas och ett riktigt oväder. Untappds ölfestival i helgen blev allt annat än en succé.

Med 176 bryggerier på plats och cirka 12 000 biljetter sålda var det upplagt för en riktigt fest när Ölsajten Untappd anordnade ölfestival i Charlotte, North Carolina.

Men det var en hel del som gick fel.

För personer med VIP-biljetter för 200 dollar visade det sig att flera bryggerier inte ens var redo att servera ölen när de släpptes in. För det stora flertalet som lagt 60 dollar på en biljett väntade köer så långa att klagomålen om festivalen var ett av de hetaste ämnena på Twitter i USA den dagen.

De festivalglas som deltagarna skulle få behålla visade sig vara plastmuggar och när de ganska ofta gick sönder tog de slut. Arrangörerna fick snabbt leta upp andra glas för att kunna fortsätta servera öl till alla. Dessutom hade många missat att det inte var tillåtet att ha med sig en ryggsäck in på arenan Bank of American Stadium, där festivalen arrangerades, och det skapade en del irritation.

Det hela blev inte bättre av att det drog in ett riktigt åskoväder under festivalens mest hektiska timmar. Det gjorde att arrangörerna förlängde festivaltiden och de som stannade kvar till efter ovädret kunde i alla fall dricka öl längre än planerat.

Untappd är medvetna om problemen och har postat ett uttalande:

– Vi inser att allas upplevelse på festivalen inte levde upp till förväntningarna. Vi uppskattar att så många stannade kvar under ovädret, vi älskar öl men värderar säkerheten högst. När ovädret var över kunde vi ordna en kul och säker kväll för alla. Om du lämnade området under ovädret beklagar vi det, och jobbar med en lösning.

– Vi vet också att det var ett problem att en del bryggerier inte var redo att servera öl när VIP-passet inleddes och vi tittar på en lösning även för det.