Festivalkompisar bryggde sommaröl

Bildspel

Bild 1 av 5

Hela gänget samlas. Daniel Forsman, Kalle Olsson, Jamie Robertson, Daniel Svensson, Jocke Andersson och Peter Iwers hade en kul dag tillsammans.


 

De har lärt känna varandra på olika festivaler och känt att bryggerierna matchar varandra bra. Nu har Brygghuset Finn och Odd Island dessutom bryggt ett öl tillsammans.

Det var samling i Lindome hos Odd Island för att brygga ölet och trion Kalle Olsson, Jamie Robertson och Jocke Andersson (praktikant) var på plats för att tjöta, brygga och ha det kul.

– Vi träffade Daniel Forsman redan när han var på Oceanbryggeriet och sedan har vi mötts en hel del när vi varit ute på festivaler, säger Kalle Olsson.

Från Odd Island var Daniel Forsman, Daniel Svensson och Peter Iwers på plats och det blev en hel del snack om öl och annat.

– Vi har haft ett gött snack hela tiden och det känns naturligt att brygga öl tillsammans. Sedan är ju Finn på väg att bli riktigt stora så vi tänkte att vi ville haka på, sade Forsman.

Ölet som bryggdes är en somrig session-IPA. En del vete och havre blir det i ölet, som ska humlas med azacca.

– Det blir runt 2400 liter som hamnar i tank. Vi kör den här gången med kölsch-jäst som ska ge lite blommiga och kryddiga toner. Det tror vi kommer passa riktigt bra, säger Forsman.

Här ovan ser du lite bilder från bryggningen.