Efter branden: Spike bygger festivalplats

Buren där lagret fanns rivs just nu och istället blir här en scen.

I december brann det på Spikes utelager. Nu vänder Spike det till något bra. Lagret flyttas och i stället ska en scen byggas upp på platsen.

Söndagen den 13 december brann det på Spike Brewery i Göteborg. Men i stället för att bygga upp det igen flyttar man det till en annan lokal och planerar bygga en scen på platsen i stället.

– Vi bygger en scen inne i buren med ljusrigg och bra ljud och allting. Förhoppningen är sen att få upp två läktare, både för öldrick i solen och spelningar, säger David de Courcy på Spike.

– Tanken är att skapa ett grymt hangoutställe med musik och öl. Det känns grymt kul.

Just nu diskuterar man med hyresvärden som kommer att vara delaktig. Och sen ska alla tillstånd fixas, men till våren hoppas man att allt ska stå klart.

– Vi satte igång under mellandagarna och hade möte med hyresvärden. Det är ett omfattande projekt, tanken är att hitta synergier med hyresvärden och området i stort, som är under kraftig expansion. Det här blir ett gemensamt projekt, och vi vill, som vanligt, att det ska vara jävligt bra, inget halvdant, men när solen tittar fram och viruset tittar bort så ska det vara klart.

Han berättar att de räknar med att få plats med 300 gäster och på följdfrågan är Dav9d tvärsäker:

– Absolut, en ölfestival är given. Det är precis sånt vi vill och har tänkt att göra. Hade det inte varit för corona hade redan haft en jäkligt bra festival här. Men sen blir det även band, klubbar, dj:s – olika event som gör livet värt att leva.