De Vos öl på fest för premiärministern

Bildspel

Bild 1 av 5

Mötet med premiärminister Charles Michel var förstås en speciell stund för Christophe De Vos.


 

EU-toppmötet i Göteborg gav Christophe De Vos en unik chans. Han fick nämligen servera öl på belgiska premiärministerns förfest.

De Vos är belgaren som flyttat till Göteborg och där börjat att satsa på öl. För ett år sedan tog han kontakt med den belgiska ambassaden och ville ha ett samarbete där han kunde servera sina belgiska öl. Det samarbetet blev verklighet i samband med EU-toppmötet.

– För ett tag sedan ringde ambassadören mig och ville ha mig med på en mottagning inför toppmötet. Det tackade jag förstås ja till, säger han.

I torsdags kväll var det dags för tillställningen på Villa Belparc i Göteborg, där bland annat premiärministern Charles Michel fanns på plats.

– Han var lite försenad men dök upp till sist. Det såldes 150 glas av mina öl under kvällen så det var verkligen lyckat, säger De Vos.

Förutom premiärministern fanns även den belgiske ambassadören Hugo Brauwers på plats, tillsammans med en hel del personer från bland annat Chalmers, Volvo och SKF.

– Det var mycket folk och alla ville ha en stund med premiärministern. För mig blev det här en jättebra marknadsföring och ett perfekt tillfälle att synas.

De Vos brygger sina öl i Belgien men vill också hitta samarbeten i Sverige. Han letar nu efter ett mindre bryggeri som kan brygga en del batcher de nya öl han planerar in att släppa.