De håller stängt när övriga Belgien öppnar

3 Fonteinens flaskor är eftertraktade vid ett besök på bryggeriet, men nu har man valt att hålla stängt ytterligare ett tag framöver. Foto: Ronny Karlsson.

Till helgen kan belgiska barer och andra serveringar öppna igen. Men 3 Fonteinen sätter hälsan först och fortsätter att ha stängt.

På lördag tillåts belgiska barer och kaféer att öppna dörrarna för servering utomhus och det glädjer förstås såväl barägare som öldrickare.

Men alla kommer inte att öppna.

3 Fonteinen har låtit hela personalen vara med och ta beslutet att inte öppna till helgen, på grund av att smittan fortsätter att spridas i landet.

– Vi vill ta ansvar och räkna in alla faktorer, vi vill vara en del av lösningen i stället för att bidra till att viruset sprids mer, skriver man i ett pressmeddelande.

Det innebär att såväl ölserveringen som butiken vid bryggeriet hålls stängda ytterligare en tid.

– Vi vill inget hellre än välkomna människor till vårt bryggeri igen, men jut nu känns det inte rätt. När vi öppnar upp vill vi kunna göra det på vårt sätt för att ge gästen bästa tänkbara upplevelse, skriver man vidare i sitt pressmeddelande.

3 Fonteinen öppnade för ett par år sedan ett nytt bryggeri en bit utanför Bryssel och där samlas ölälskare från hela världen för att dricka deras öl. Framför allt brukar det vara populärt att köpa öl som lagrats några år i bryggeriets ölkällare.