Ny bryggare ska ge Gustaf tid till annat

Gustaf Ahlin, Viktor Persson och Jimmy Akklavik jobbar nu tillsammans på This Is How. Foto: Privat.

This Is How fortsätter att växa. Med en ny bryggare på plats ska företaget utvecklas mer och grundaren Gustaf Ahlin ser bland annat fram emot att sälja mer öl i Norge.

 

This Is How startades 2017 av Ahlin och därefter kom Jimmy Akklavik in i företaget under 2019. Nu är det dags att utöka igen, då Viktor Persson tar steget från Sigtuna Brygghus och vänder hem till Norrland och Piteå.

– Det är första gången som vi tar in en utbildad bryggare, säger Ahlin.

Persson har utbildat sig i Ludvika och fick sedan en anställning i Sigtuna, men har rötterna betydligt längre norrut.

Han ser fram emot att få ännu en kollega och ser stora möjligheter med att organisera företaget på ett mer effektivt sätt.

– Det kändes som att det var rätt läge att göra det här, nu kan jag frigöra tid så jag kan göra sådant som jag borde göra. Jag ska se till att vi tar nästa steg med allt runt omkring så får Viktor och Jimmy fixa med produktionen av ölen.

Bryggeriet har växt snabbt, under 2018 bryggde man 30 000 liter och 2019 var man upp i en produktion på 130 000 liter. Under 2020 var målet 200 000 liter men på grund av pandemin fick man nöja sig med 160 000 liter.

– Det är givetvis kul med en stadig utveckling och vi ser fram emot att växa mer, säger Ahlin.

Bryggverket på 2000 liter gör att man ska klara sig åtminstone det här året och nästa utan att behöva bygga ut.

Två lanseringar på det norska Vinmonopolet. ger en bra grund för den fortsatta tillväxten och givetvis finns även planer på att växa i Sverige. Inte minst ska det bli möjligt när Gustaf Ahlin får mer tid över till just att planera företagets framtid.