Daniel satsar på utökad kapacitet

I somras var det tufft att hinna med. Nu rustar Halmstad Brygghus inför julen med att utöka sin kapacitet med nästan 50 procent.

Det är snart två år sedan som Daniel Eriksson startade Halmstad Brygghus efter att tidigare ha haft en nyckelroll på Carlsberg i Falkenberg.

Bryggeriet har fått bra fart och nu är det dags att utöka satsningen.

– Vi investerar för att kunna hantera topparna bättre och det ger oss även möjlighet att göra fler nya öl. Den första nya tanken är reda fylld med öl, säger Eriksson.

Han tror att årets produktion ska landa på cirka 200 000 liter, men siktar högre än så på sikt. Med tre nya tankar ökar han jäskapaciteten med 5000 liter och hoppas på att kunna nå närmare 300 000 liter under 2018.

-Vi behöver klara av topparna. I somras var det riktigt tufft att hinna med och nu närmar vi oss julen. Med de här tankarna på plats ska vi klara av att göra vårt grundutbud även under sommaren och inför julen, säger Eriksson.

Förutom Systembolaget har Halmstad Brygghus lyckats bra i sitt samarbete med olika krögare. En del specialöl har tagits fram till krogar och det arbetet ska fortsätta.

Till julen blir det också försäljning av egenproducerad julmust.

– Jag gillar ju julmust. I fjol var det kö till bryggeriet när vi sålde den. Vi gjorde bara 2000 liter då, jag hoppas det ska bli i alla fall 6000 liter i år, säger Eriksson.