Christian storsatsar på egen bryggeripub

Bildspel

Bild 2 av 4

Entrén går ut mot Storgatan och när gästerna kommer in ska det finnas sittplatser, men även en köksdel som möter dom.

En bryggeripub på nästan 500 kvadratmeter. Dessutom mitt på huvudgatan i Kungsbacka. Till våren är det premiär för den stora satsning som görs av Christian Figved och AKiA Brygghus.

 

Det är på Storgatan i Kungsbacka som bryggeriet ska installeras och där ska även byggas en restaurang.

– Vi hoppas på att kunna öppna i maj, men allt hänger på bygglovet. Lokalen är på nästan 500 kvadratmeter och vi hoppas även på att kunna ha en uteservering, säger Christian Figved.

Hans har drivit bryggeriet i Anneberg norr om Kungsbacka, men snart flyttar han verkligen rakt in i stadens hjärta. Det är i en före detta biograf på Storgatan som satsningen ska ske.

– Bryggverket på 1500 liter ska flyttas med och även de sex tankarna. Sedan ska jag ha fler tankar här, säger Figved.

Lokalen är tänkt att ha ett kök samt sittplatser i en första del. I den andra större delen ska bryggverket placeras. Totalt får det vistas 150 personer i lokalen och vid bryggverket ska det byggas en övervåning där gästerna kan sitt och se ut över bryggeriet.

– Det här bolaget blir ett dotterbolag till bryggeriet. Jag gjorde en nyemission nyligen och de som gick med då gick med i båda bolagen, säger Figved.

Christian Figved är mycket nöjd med läget mitt inne i centrala Kungsbacka. (Foto: Ronny Karlsson)

Flytten kommer att ske successivt och under en period blir det till att köra vörten in till centrala Kungsbacka för att lagra den på tank.

När det gäller mat är tanken att ha både lunch- och förstås kvälls- och helgöppet.

– Vi vill helst inte ha sådan mat som alla andra har, till luncherna kan vi till exempel tänka oss att ha soppor. Sedan vill jag ha english breakfast på helgerna, det har nästan ingen annan längre, säger Figved.

Hyresvärden Aranäs står för det mesta av ombyggnationen och kontraktet är skrivet på tio år. Under nästa vår har då Kungsbacka ett nytt ställe att besöka.

Givetvis blir det väldigt mycket av vår egen öl. Men det blir en eller två kranar för våra kollegor i branschen och lika många för Lucky Ones som är vår distributör. De jobbar bland annat med Sudden Death och Frau Gruber i Tyskland, säger Figved.