Christian njuter av värmen och spansk öl

Christian Figved i rutig jacka träffade vännerna i spanska Animus på festivalen. Foto: Privatbild

Christian Figved älskar Spanien och Barcelona, så när en inbjudan till Barcelona Beer Festival kom var det inte mycket att tveka på. Och i helgen var det dags.

Det råder inga tvivel om att Christian Figved trivs i Barcelona. När vi får kontakt med honom sitter han på en bar vid stranden samtidigt som en trubadur försöker göra all konversation omöjlig.

– Jag älskar den här stan, om jag kan ska jag flytta hit när jag blir gammal.

Barcelona Beer Festival hade rejäla ytor i år för att undvika smittspridning. Foto: Privatbild

Men det var inte primärt för stranden som han åkte ner tillsammans med bryggaren Viktor Ehn och David Staffas på Ostindiska Ölkompaniet i hemstaden Kungsbacka. Barcelona Beer Festival började i fredags och avslutas i dag.

– Vi har sålt ganska mycket öl i Spanien och fått rätt bra betyg, så rätt människa har väl druckit vår öl. Sen har vi ju gjort en collab med Animus Brewing från Barcelona, svarar Christian på frågan om hur han hamnat där.

– I går var det superkul, en riktigt blöt kväll. Det är många som vill att vi ska komma hit igen. Så det blir fler Spanienresor, vår spanska distributör vill att vi ska åka hit på en längre grej i februari.

Han är väldigt nöjd med festivalen och säger att arrangören jobbat hårt för att minska risken för smittspridning.

– Stället är jättestort, jag hörde att det är fyra gånger så stort som vid festivalen förra gången, men med lika mycket folk. Det är aldrig trångt nånstans.

Christian på en bar tillsammans med bland annat folket från Hopalaa. Foto: Privatbild

Christian gissar att det är runt 100 bryggerier på plats. Många spanska.

– Det är lite som Great Swedish Beer Festival, fast med spanska bryggerier.

Hur är ölen från de spanska bryggerierna då?

– Det har hänt väldigt mycket här och det finns mycket bra öl från Spanien, lager, IPA … allting. Men jag skulle nog säga att svensk öl fortfarande sticker ut. Vi har renare smak på ölen, kanske beror det på bättre vatten.

På festivalen träffade han även sina vänner från Hopalaa Brewery och Animus Brewing.

– Jag har bjudit upp Animus till oss när vi är färdiga med det nya bryggeriet i Kungsbacka. Så summa summarum, det kostar mycket pengar, men det har gett väldigt mycket.