Catering med öl har startats i Malmö

Nu är det fritt fram för micro-catering med alkohol i Malmö. Moderate oppositionsledaren Torbjörn Tegnhammar är en av de som använt tjänsten. Foto: Montage.

Det blev några turer fram och tillbaka. Men nu är micro-catering med alkohol i gång i Malmö.

Beernews har tidigare skrivit om beslutet om att tillåta micro-catering av alkohol i samband med matleveranser i Malmö. Men beslutet väckte reaktioner och överklagades bland annat av IOGT-NTO.

Men nu är verksamheten i gång och en som passade på att använda sig av tjänsten var modearate politikern Torbjörn Tegnhammar, som drivti frågan en längre tid.

– Jag hoppas att krögarna och Malmöborna tycker det är intressant och hjälper branschen. Det har varit lite krångligt men om det leder till att en enda människa får behålla jobbet så har det varit värt det för min del, säger Torbjörn Tegnhammar till Kvällsposten.

Han hävdar att denna catering kan göras om alkoholen överlämnas av utbildad restaurangpersonal, medan andra hävdar att personalen även ska vara kvar under hela måltiden. Tegnhammar tycker det är en viktig fråga för att värna om stadens restauranger.

– Krogbranschen är i ett döende tillstånd i hela landet, dels på grund av pandemin och dels för att regeringen inte ger stöd i tillräcklig omfattning. Sedan är restaurangbranschen viktig för Malmö, vi har redan massarbetslöshet och många unga är arbetslösa. Under året har många blivit av med sina första jobb. Det är en tråkig situation och allt man kan göra från politiskt håll bör man göra.