2020 inget höjdarår för Fermenistas

Fermenistas ordförande Ingrid Kling. Foto: Ronny Karlsson

Det har varit ett tråkigt år för föreningen Fermenistas när själva grunden i verksamheten – social samvaro varit nästan omöjlig.

– Vi vill träffas, dricka god öl och ha kul. Det har inte gått att genomföra, säger föreningens ordförande Ingrid Kling.

Nu hoppas hon i stället på att innevarande år ska bli lite skojigare även om hoppet är försiktigt.

– Vi avvaktar lite grand. Vår mål för 2020 med fokus på vad medlemmarna vill göra ligger kvar. Vi ser fram emot förutsättningslösa träffar med låg tröskel andra halvåret i år, säger hon.

– Sen ska vi satsa mer på digitala träffar och sociala medier, främst Instagram.

Föreningen arbetar för kvinnor och ickebinära i Malmö ska kunna mötas kring öl. Det övergripande målet är att bli onödiga och läggas ner, men Ingrid Kling tror inte att de kommit det målet så mycket närmare under det gångna året.

– Nej, våra verktyg för att stärka kvinnors och icke binäras kunskap har vi inte kunnat använda ordentligt under 2020. Sen finns en risk att pandemin påverkar ölbranschen och att bara större aktörer överlever – som allt som oftast drivs av män, så det verkar som vi ”tyvärr” kommer att få fortsätta, säger Ingrid Kling med ett skratt.

I dagarna har föreningen även haft årsmöte där tidigare vice ordföranden, Marie Sundström, och tidigare sekreteraren, Caroline Mörck, valt att inte fortsätta. Denna nya styrelsen består förutom av ordförande Ingrid Kling av Irina Carlén, vice ordförande, Andrea Sohlström, kassör, Sara Fridolf, sekreterare samt ledamöterna Vera Johansson, Jeanette Borggren och Elma Smajic.