Två skivsläpp på kort tid för Lucas Monryd

Bildspel

Bild 1 av 3

Lucas Monryd är bryggare på Stigbergets, men har också skivsläpp med två olika band som väntar.

Han jobbar heltid på Stigbergets. Men samtidigt har Lucas Monryd fullt upp med musiken. Ett internationellt skivkontrakt är undertecknat och snart kommer det skivor med båda hans band.

 

Beernews har tidigare skrivit om Monryds band Häxmästaren, där han spelar bas. Där är det en ny skiva på gång om bara ett par veckor, och det har förstås inneburit en hel del timmar som lagts på det projektet.

Men hans åtaganden stannar inte där. Sedan en tid tillbaka spelar Monryd nämligen också bas i Acid´s Trip, ett band som nyligen skrev på ett internationellt skivkontrakt och som ska släppa en skiva i maj.

– Det känns förstås ballt och även lite otäckt. Det har väl hela tiden varit ett mål att komma ut och spela internationellt och har vi tur kan det blir en Spnien turné i höst, säger Monryd.

Bandet Acid´s Trip startades av Anna Skogö, som tidigare var med i bandet Honeymoon Desease. I bandet finns också gitarristen Mike Jacobson och man letar just nu efter en trummis.  Bandet är signat av bolaget Heavy Psych Sounds Records.

– De kommer att fixa med vinyl, cd och digitala publiceringar. De blir även vår pr-byrå och vårt bokningsbolag, säger Monryd.

Musik har under nästan hela livet varit en viktig del av Lucas Monryds liv. resan började med en trombon som barn men nu är det bas som gäller och en helt annan typ av musik.

– Det vi spelar är actionrock med ganska mycket 70-talsinfluenser, men det finns också en hel del soul i låtarna, förklarar Monryd.

Acid´s Trip bilades 2018 och det här blir den första fulllängdaren som kommer ut. Det kanske inte är ett glammigt turnéliv i limousiner och med boende i sviter på lyxhotell som väntar, men bandet ar förhoppningar på att lyckas bra både i Sverige och utomlands.

– Vi hoppas på det, och jag har en del semester sparad. Det vore kul om det kunde bli något i USA också. Det vore coolt att ha krängt några skivor där innan man dör.

– När det gäller Häxmästaren kommer skivan på fredag, 12 mars. Även där finns förstås planer och drömmar på att komma ut och spela mer när pandemin är över.

– Det är lite olika stilar på musiken. Stoner-metal är lite mer underground och är kanske inte lika stort. Men visst vill vi också ut och spela i Europa.

Bryggandet ska han fortsätta med, men hobbyn och musikintresset kan få ta mer plats framöver. Med två skivsläpp och förhoppningsvis en hel del spelningar framöver kan det bli intensiva veckor framöver för Lucas Monryd.

– Det har varit lite kämpigt med två inspelningar och vi repar varje vecka med Acid. Men det ska bli kul att se hur det går. På sikt hoppas jag även kunna vara med och skriva lite låtar i Acid, säger han.

Här kan du höra ny musik från Acid´s Trip, och här kan du höra Häxmästaren.