Klart: Malmö tillåter catering av alkohol

Malmö har under torsdagen beslutat att man låter krogar leverera alkohol till privatpersoner. Foto: Pixabay.

Krogarna i Malmö får leverera alkohol hem till privatpersoner. Det beslutet togs under torsdagen.

Det är arbetsmarknds- och socialnämnden i Malmö som tagit beslutet och nämnden var inte enig. Beslutet innebär att Malmöborna ska kunna beställa alkohol från en krog och få den hemkörd. Alkoholen ska enligt vad Beernews erfar serveras av personal från den krog där man beställt.

Sedan tidigare har Växjö kommun jobbat på samma sätt.

– Malmöborna gör fantastiska insatser för att försöka rädda sina favoritrestauranger från konkurs under krisen. Att Malmö stad nu ska ge Malmöborna ännu bättre möjlighet att hjälpa restaurangerna är en stor seger, inte minst för jobben som nu kan räddas, säger Helena Nanne (M), vice ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö, i ett pressmeddelande.

Det formella beslutet som fattades var att uppdra åt arbetsmarknads- och socialförvaltningen att anse serveringstiden avslutad vid genomförd servering samt att tillämpa undantaget från brandskyddskravet i alkohollagen vid catering till slutna sällskap i lokaler som ej är avsedda för allmänheten.

– Jag har de senaste veckorna gjort en turné där jag träffat ett stort antal krögare som vittnar om en akut situation där många är mycket tveksamma till om deras verksamhet kommer kunna överleva över årsskiftet. Några företag bedömer att vårt förslag kan rädda dem men hela branschen är i stort behov av stöd från staten, säger Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd.