Blåbær och Zwanze på samma evenemang

Amerikanen Luke Highwater var en av många som köade för Cantillon Blåbæer 2019. Men nu flyttas evenemanget från Himmeriget till Amager. Foto: Ronny Karlsson.

Cantillon Blåbær och Cantillon Zwanze på samma evenemang. Ja så blir det faktiskt i Köpenhamn i slutet av september.

 

De flesta ölnördar har koll på Cantillon Blåbær, som varit ett öl som många vill prova. Denna blåbärslambic hyllas av många, och är kanske det enda ölet i Europa som skapar lika långa köer som i USA när det släpps riktigt hyllade öl.

Under ett antal år har det varit långa köer till Himmeriget i Köpenhamn, där de eftertraktade flaskorna har släppts under samma helg som Mikkeller Beer Celebration Copenhagen genomförs.

Då har till och med de allra mest intresserade sovit utanför baren för att få tag på en flaska, och för många har det inte bara handlat om att få prova ölet. Cantillon Blåbär har nämligen ett väldigt högt värde på den bytesmarknad som finns för ovanliga och spännande öl.

Men tidigare i kväll kunde Beernews berätta om att Himmeriget har fått nya delägare och att Blåsbärssläppet inte blir kvar vid den populära baren.

I stället erfar Beernews att både Blåbær och Zwanze kommer att erbjudas ute på Amager, där Drikkeriget har sitt lager. Man ligger granne med Amager Bryghus och de kommer också att vara inblandade i evenemanget.

Där ska det förstås säljas flaskor med Blåbær och serveras Zwanze, men också finnas mobila barer och sittplatser där de båda aktörerna erbjuder fler öl.

Jeppe Jarnit Bjergsö, grundare av Evil Twin och en av personerna bakom importföretaget Drikkeriget, konstaterar att det blir ett evenemang i Köpenhamn 25 september.

– Jag kommer att vara i Köpenhamn för att vara värd på vår kombinerade Zwanze/Blåbær-dag. Av naturliga skäl kommer det att vara ett utomhusevenemang i år, skriver han i sociala media.

Redan kommande helg har Amager Bryghus ett evenemang som brukar vara populärt. Det är då dags för Amerikaner Day, då det släpps en rad nya öl vid bryggeriet.