Snart släpps biljetter till Zwanze Day

Stene Isacsson kommer att stå redo med flaskor från Cantillon när Zwanze Day arrangeras 25 september, Foto: Peter Lindh.

Många kommer att vilja vara där. Men bara cirka 90 personer får plats. Nästa vecka släpps biljetterna till årets Zwanze Day på Zum Franziskaner.

 

Stockholmsrestaurangen har haft hand om evenemanget de senaste åren och det är ingen stor överraskning då Stene Isacsson i många år varit god vän med Jean van Roy på Cantillon.

25 september är det dags för årets Zwanze Day och ni kan läsa mer om årets specialöl här.

Då det fortfarande finns restriktioner på våra barer och restauranger, är det begränsat med platser. Det blir tre sittningar och cirka 30 platser per sittning under den här lördagen. Räkna med att de biljetterna kommer att gå åt snabbt.

På måndag, 13 september släpps biljetterna och ett smidigt sätt att få tag på biljetterna är då att vara på plats på Zum Franziskaner. Biljetterna släpps 17.00, men restaurangen öppnar 16.00 och det går bra att vänta inomhus.

De som inte kan ta sig till Zum Franziskaner får hoppas på att få biljetterna via ett mail. Men då gäller det att ha tajming. Man kommer nämligen inte att svara på några mail som skickas före 17.00 den dagen, i stället är det de första som håller tiden som kan hoppas på biljetter till någon av de tre sittningarna.

De tre passen är fördelade över dagen enligt följande:

Pass 1: 15.00-17.15

Pass 2: 17.45-20.00

Pass 3: 20.45-00.00

Utöver Zwanze-ölet ska även en hel del andra spännande drycker serveras. Dels blir det fler öl från Cantillon, dels blir det mjöd från Göteborgs Attic Meadery. Dessutom kan lagerälskarna räkna med en hel del godsaker att välja bland under dagen och kvällen.

För er som bor i södra Sverige kan vi berätta att det anordnas en Zwanze Day hos Himmeriget samma dag. Det sker på Amager och är ett samarrangemang med Amager Bryghus.