Brewdog samarbetar med öljätten i Japan

Asahi ska hjälpa Brewdog med att få upp försäljningen i Japan. Foto: Montage

Brewdog gör nu gemensam sak med japanska öljätten Asahi. Tanken är att det skotska bryggeriet ska sexdubbla sin försäljning i Japan.

Det är första gången som Brewdog samarbetar med Asahi och det kommer i samband med att Brewdog planerar en börsnotering i London.

– Börsintroduktionen är något som vi ser som viktigt för vår framtid och samarbetet med Asahi är något nytt för oss. Om det går bra i Japan kan det bli liknande överenskommelser med parter i andra områden, säger Watt till Financial Times.

Brewdog överväger även en börsintroduktion i USA, men Watt påpekar att en försäljning av företaget inte är aktuell. I en bransch dominerad av stora multinationella företaget är oberoende fortfarande viktigt, menar han.

Samarbetet är tänkt att sexfaldiga Brewdogs försäljning i Japan på fem år

Asahi kommer att distribuera Brewdogs öl, som Punk IPA, Hazy Jane och Elvis Juice, i Japan. Och enligt grundaren James Watt kan det även bli aktuellt för Brewdog att även starta ett bryggeri i landet senare.

Brewdog kommer även att hjälpa Asahi med att få in det japanska företagets öl i Europa.

Sedan tidigare har Brewdog en bar i Tokyo.

Brewdog har även startat ett samarbete med det indiska företaget Ace-Aloha Group som kommer att öppna 50 Brewdogbarer i landet.