Henrik vill lyfta fram norrländska kollegor

Sommar 2021

Henrik Spansk, här till höger och med kollegan Tommy Jonasson, svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Dags för Henrik Spansk i vår sommarserie. Han hittar Sveriges bästa bryggeri i Umeå.

 

Spansk är en av personerna som driver Revsund Brewery och här är alla hans svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

–  Bryggverket, dom har verkligen imponerat med sin uppfinningsrikedom under pandemin. Langat tonic och läsk som om dom inte gjort annat, samtidigt som dom alltid levererar öl som är tipptopp. 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Tror det kommer bli som förr och lite till. Kanske man i större utsträckning till och med väljer ett lokalt öl framför den ”vanliga” fatölen.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Bästa hittills har varit att vara ledig några dagar och att vi äntligen är igång med projektet ”bygga nytt bryggeri”, även om det är sandlådan of doom just nu, så är vi igång och inom kort ska det gjutas platta och tippas upp väggar. Sen får man väl säga att det är fruktansvärt skönt att se beställningarna ökat drastiskt både från Systembolaget och framför allt krog.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö? 

– St.Bernardus Christmas Ale, Triple De Garre och sen vår egna Cheese Goggles. Korkarna från belgarna bygger jag en flotte av och drar hemåt. 

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Musslor kokade i ett syrligt öl och samma syrliga i glaset.