Petter tycker att O/O har imponerat

Sommar 2021

Petter Lindholm svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Petter Lindholm hittar årets bästa bryggeri i Göteborg. Det och mer berättar han om i vårt sommarserie.

 

Lindholm jobbar på Brygghuset Finn och här är alla hans svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– I brist på ölmässor, så har jag testat alldeles för få öl från alldeles för få svenska bryggerier hittills i år för att kunna ge ett bra svar på den här frågan! Jag har plockat en del öl från tillfälligthyllorna på systembolaget och där har O/O helt klart levererat en hög kvalitet!  

 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?
 
– Det kommer definitivt att bli en uppsving för krogarna när restriktionerna lättar! Och antagligen finns det ett behov för befolkningen att komma ut och ta igen vad som missats under det senaste året! Sen får vi se vad som händer den dagen det blir möjligt att resa fritt igen. Kommer alla svenskar vilja kompensera för uteblivna resor den senaste tiden och åka utomlands i större utsträckning? I så fall finns det risk för att det finns färre kroggäster kvar hemma i Sverige under årets mörkare månader!
 
3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

 

– Jag ser fram emot att kunna koppla av och njuta lite av sol och bad från klipporna i Bohuslän!
 
4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
 
– Först och främst behöver jag ta med någon riktigt bra lageröl från något litet bryggeri från Frankenregionen i södra Tyskland, exakt vilken spelar mindre roll, det finns många bra att välja på. Därefter väljer jag vår egna kettlesour Tropical Squeeze som kommer att svalka fint om det blir varmt. Avslutningsvis så väljer jag en Tilquin Oude Geuze eftersom den bara kommer bli godare och godare under många år framöver och det framgick inte av frågan hur länge jag skulle bli sittande på den öde ön!
 
5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
 
– En riktigt bra lager med valfri mat från grillen och givetvis även till själva grillningen!