Bakterie det sämsta med året för Finn

Petter Lindholm, Brygghuset Finn. Foto: Privatbild

En bakterie som tog sig in i Brygghuset Finns tapplina gjorde att bryggeriet fick återkalla 10000 liter öl. Det var det värsta med 2022, säger Petter Lindholm i vår enkät.

Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?

– Det bästa är att vi den första Juni lanserade vår Unfiltered Helles på ca 350 systembolag. Det har gjort det möjligt för oss, att trots pandemi, fortsätta växa och utvecklas. Summerar vi 2021, så har det varit det bästa året någonsin för vår verksamhet.

Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?

– Mot slutet av juli fick vi problem med vissa av våra Hellesbatcher. Vi lyckades relativt snabbt gå till botten med problemet och åtgärda det. Dock var skadan redan skett och omfattningen var större än vad vi först hade hoppats på. Vi har varit öppna och ärliga med detta och delat med oss av hela story, vilket lett till otroligt mycket positiv feedback från alla håll och kanter! Hela storyn finns att läsa på vår hemsida.

Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?

– Även om vi inte är där än, så hoppas vi nå över 500000 liter per år innan det kommer vara möjligt med gårdsförsäljning. Därav tror vi inte att nuvarande förslag kommer att påverka oss.

Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021? 

– Fenix. Vi testade deras pilsner efter att de vunnit en nationell offert på systembolaget och kunde snabbt konstatera att det var en värdig vinnare.

Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022? 

– Jag hoppas få se fler välgjorda öl i klassiska stilar! Behövs det någon annan motivering än att det är gott?