Forskare dissar bevis för bot mot bakfylla

Avhållsamhet eller måttlighet är det sätt som forskarna rekommenderar för att undvika bakfylla.

Det finns inga tillräckligt bra bevis för att det finns effektiva motmedel mot bakfylla. Den slutsatsen har ett gäng brittiska forskare kommit fram till.

Det är många som önskar att det fanns ett botemedel mot bakfylla och en del som kommit med olika lösningar.

Bland annat har vi skrivit om svenskarna Carl Onsjö och Marcus Birgersson, som hävdar att de lyckats med hjälp av aminosyran L-cystein i sitt öl Kompis.

Om de brittiska forskarna sett någon studie om L-cystein eller inte är oklart, men vad som är klart är att de efter att ha studerat en mängd studier om framgångsrika botemedel kom de fram till att bevisen för att medlen fungerat inte håller.

– Vår studie kom fram till att bevisen för olika botemedel mot baksmälla är mycket dåliga och kräver en rigorös bedömning, säger den ledande författaren till studien, Emmert Roberts, enligt upi.com.

– Tills vidare är det säkraste sättet att förhindra bakfyllesymptomen att avhålla sig från att dricka alkohol eller dricka med måtta.

Forskarna har i sin studie tittat på olika botemedel, allt från koreansk päronjuice till röd ginseng.

Och även om en del av dessa studier visade på goda resultat, så var alltså bevisen för detta undermåliga, enligt de brittiska forskarna.

 

Läs mer upi.com.