Glöm vattnet, du får baksmälla i alla fall

Nä, enligt artikeln hjälper inte vatten mot baksmälla. Foto: Pixabay

Har du druckit litervis med vatten innan läggdags för att mota Olle och bakfylla i grind? Nya rön tyder det inte hjälper. Men det kan finnas en annan lösning.

Det är nog många som försökt utrota den kommande bakfyllan genom att häva i sig litervis med vatten.

Men säger sig farmaceuten Jacqueline Iversen ha tagit fram bevis för att det inte fungerar. Enligt hennes undersökning är baksmällesymptomen snarare en följd av inflammation än vätskebrist.

Det bästa av allt: Jacqueline Iversen menar att alla de vanliga symptomen som yrsel, huvudvärk, illamående och allmän dimmighet ändå kan undvikas.

En drog vid namn SPJ-001 bestående av antiinflammatoriska medel och ett antihistamin som gavs till en testgrupp innan de drack alkohol visade sig helt bota eller åtminstone förminska symtomen på bakfyllan.

– Den har visat sig effektiv 1000 gånger hos frivilliga. Genom att ta ett urval från respektive kategori för att förstärka deras antinflammatoriska effekt kan vi förbättra konsumentens valmöjligheter, säger Iversen, enligt The Drink Business.
Drogen SPJ-001 fått patent i fyra länder och har sökt i yttelrigare åtta. Det framgår inte om Sverige är ett av dem.

Och om du nu slutar att dricka litervis framåt nattkvisten så finns det en bra sak med det också, toalettbesöken blir färre.

Läs även om killarna som säger att de har tagit fram ett öl som inte ger baksmälla.